top of page
Mysinge Logga Bird.JPG
tysta skogen

"Det var med stor vånda jag gick med på att sälja Mysinge Skog. Efter en dag som idag, när man upplever att ni alla är så intresserade av skogen, känns det riktigt tillfredsställande. BÅ"

Den 1 juni 2020 förvärvade Pon'tus samtliga aktier i Mysinge Skog Aktiebolag, och blev därigenom  ägare till en ca 100 ha stor skogsfastighet i Rosenholm i Uppvidinge kommun i Småland. I december 2021 tillträdde Mysinge ytterligare en skog i motsvarande storlek i Åseda-Fröseke i samma kommun och äger nu totalt ca 200 ha småländsk produktionsskog. På den senast förvärvade fastigheten finns också två vindkraftverk under uppförande, som beräknas tas i drift i september 2022. 

 

Att få äga en bit svensk skog och förvalta den åt framtida generationer, är ett märkvärdigt privilegium som vi har stor respekt för. Därför är vi så tacksamma för att Bengt-Åke, en av grundarna till Mysinge, vill fortsätta hjälpa till med skogen och dela med sig av sitt oerhörda kunnande till oss. Bengt-Åke har förvaltat skogen i Rosenholm i mer än ett kvarts sekel, och många av träden som står där har han planterat. Bengt-Åke tillför ett enormt mervärde för oss som äger skog för första gången. Vi vill göra vårt allra bästa för att förvalta det förtroende han visat oss.

 

     

bottom of page